Inloggen

preview

Beste ouders,

n n n n n 

 

Afgelopen november mocht ik naar het prachtige Nepal om daar, samen met nog 7 andere studenten, een school op te knappen.

 

Met het geweldige bedrag van maar liefst € 6000 van De Fakkel sponsorloop, en een totaalbedrag van meer dan € 8000,- , kwamen we aan bij de school in Sjankharapur. Zes dagen lang hebben wij samen met lokale werkmannen, docenten en kinderen keihard gewerkt om een mooi resultaat neer te kunnen zetten. Tussendoor was er natuurlijk ook tijd voor wat ontspanning en hebben wij de kinderen goed leren kennen. Andersom natuurlijk ook .

 

Niet alleen de school, maar ook de omliggende dorpen en het hotel waar wij verbleven (wat speciaal voor ons open was) zijn heel erg dankbaar met alles wat wij hebben kunnen doen. Daarom wil ik alle ouders, opa’s en oma’s, vrienden, buren en iedereen die verder een donatie heeft gedaan heel erg bedanken! Dankzij jullie steun hebben wij zo veel werk kunnen verzetten!

 

Hier een samenvattend lijstje met wat we allemaal hebben kunnen doen:

  • 2 lokalen volledig opgeknapt: de muren geschuurd/geplamuurd/geverfd, nieuwe vloer gelegd en nieuwe deur erin laten zetten. Ook nog in een derde lokaal alleen een nieuwe vloer gelegd
  • Nieuwe speeltoestellen voor de kinderen: 4 nieuwe schommels waarvan 2 op een volledig nieuw speeltoestel met glijbaan voor de kleuters, 2 voetbaldoeltjes en het al bestaande speeltoestel opnieuw geverfd tegen het roesten
  • 4 betonnen prullenbakken op het schoolterrein laten plaatsen zodat het afval gescheiden kan worden (er waren geen prullenbakken aanwezig)
  • De wc’s samen met de leerlingen (!) helemaal schoongemaakt en een schema gemaakt om ze schoon te houden. De wc’s waren in zo’n slechte staat dat deze niet meer gebruikt werden. Voor de hele school was er maar één toilet wat gebruikt kon worden. Ook zijn de kranen bij de toiletten gerepareerd
  • De grond van de buitenspeelplaats van de kleuters egaal gemaakt. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de kleuters veilig de klas in en uit kunnen door betonnen trapjes te maken voor de deuren.
  • Verder hebben we ingestorte muren weer gemaakt, gaten in de vloeren (zowel binnen als buiten) gevuld, het materiaalhok op orde gemaakt en alle onnodige spullen uit de klaslokalen gehaald en in het materiaalhok gezet (dit was nogal een hoop…!).

En als afsluiter ruim 1000 euro aan speelgoed, leermaterialen, whiteboards en andere handige materialen voor zowel binnen als buiten de klas!

Na deze geweldige tijd in Sjankharapur hebben we besloten om een gedeelte van het bedrag nog te gebruiken om een andere school blij te maken op de terugweg naar de hoofdstad. Dit was een kleinere school met 2 lokalen voor 35 kinderen. Hier hebben we beide lokalen voorzien van een nieuwe vloer, whiteboards en leermateriaal. Verder hebben we alle leerlingen een etui gegeven met daarin enkele spullen die ze kunnen gebruiken voor school.

 

Al met al vond ik het een geweldig avontuur waarin wij heel veel hebben kunnen betekenen voor de mensen in Nepal. Zonder jullie was dit avontuur niet mogelijk geweest, dus nogmaals dank voor alle steun!

 

Olivier Hooghwinkel (stagiair groep 7)

 

 

P.S. Voor een uitgebreid verslag per dag met nog veel meer foto’s kun je een kijkje nemen op Polarsteps: 

https://www.polarsteps.com/OlivierHooghwinkel/2761556-meester-olivier-in-nepal